webquest - webkwestie

An English Newspaper

Process

Kies het hoofdonderwerp van je groep!

Voordat je aan de slag kan moet je eerst een onderwerp uitkiezen.

Lees eerst alle onderwerpen op je gemak door voordat je er een uitkiest.

Ieder onderwerp mag maar 1 keer gekozen worden.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

London news

Jullie groep beschrijft het actuele nieuws van de dag. Het is jouw taak om te beslissen welke nieuwsfeiten zó belangrijk zijn dat ze een plaats op de eerste pagina verdienen. Overleg even met de mensen van andere pagina’s om er zeker van te zijn dat jullie niet hetzelfde onderwerp gebruiken. (Tip: vergeet de naam van de krant niet!)

Crime

Jullie groep gaat de verslaggeving van de actuele misdaad in Londen voor jullie rekening nemen. Je zorgt ervoor dat je met groep 1 overlegt welke misdaden op de eerste pagina horen en welke misdaden op jullie pagina besproken worden.

Politics

Jullie groep neemt de Britse politiek voor jullie rekening. Je zorgt ervoor dat je naast de politieke zaken die op pagina 1 besproken worden ook nog wat ander politiek nieuws bespreekt.

Education

Jullie groep gaat het onderwijs wat jongeren van 12 tot 16 in Londen krijgen bespreken. Jongeren van jullie eigen leeftijd dus.

TV/ Radio guide

Jullie groep verzorgt de planning van de televisieprogramma’s die je in Engeland allemaal kan bekijken zoals in een tv-gids. Je schrijft ook een recensie van een film of een tv-show.

Entertainment

Jullie groep gaat kijken naar alles wat op dit moment in Londen aan amusement te vinden is. Denk aan musicals en toneelstukken. Je zal misschien wel moeten overleggen met de groep die ‘Music’ als onderwerp heeft.

Music

Jullie groep gaat schrijven over de muziek die in Londen te vinden is. Denk aan concerten of bijvoorbeeld populaire- of volksmuziek. Je zal misschien wel moeten overleggen met de groep die ‘Entertainment’ als onderwerp heeft.

Books

Jullie groep gaat schrijven over boeken die over Londen geschreven zijn en over boeken die op het moment populair zijn in Engeland.

Interview a famous person

Jullie gaan een interview met een beroemd persoon afnemen. Je mag er ook één bedenken. De persoon moet wel iets met Londen te maken hebben.

Environment

Jullie gaan het hebben over alle leuke dingen die in de buurt van Londen te beleven zijn. Denk aan leuke oude plaatsjes zoals Canterbury. Overleg eventueel met het groepje dat travel als onderwerp heeft.

Health

Wat doen Londenaren allemaal om gezond te blijven? Jullie groepje gaat bijvoorbeeld schrijven over de sporten die ze doen of over gezonde recepten die Londenaren klaar maken om gezond te blijven.

Sports

Jullie gaan schrijven over populaire sporten in en om Londen.

Cars

Deze groep gaat het hebben de auto’s in Londen. Je kan het ook hebben over problemen zoals vervuiling door auto’s in Londen.

Travel

Jullie gaan heb hebben over de vakanties van mensen uit Londen. Waar kom je deze Britten vaak tegen? Overleg eventueel met het groepje dat Environment als onderwerp heeft.

Heb je een onderwerp kunnen kiezen?

Klik dan verder naar "Resources" (= informatie bronnen), zodat je de bronnen bij je onderwerp kan vinden!